Nyelvtanulás

Az Everyday Hungarian nyelvkönyv kezdő kötete egy gyakorlatorientált, hétköznapi szituációkra épülő könyv, mely már az első, Magyarországon eltöltött napokon is segítséget nyújt a nyelvtanulók számára.

A könyv 4 modulból áll, ezek mindegyike egy-egy nagyobb témakört dolgoz fel:

  • Üdvözlés és ismerkedés
  • A családom és a szomszédság
  • Étkezés
  • Vásárlás

Mindegyik modul 7 almodult tartalmaz, amelyek közül 6 egy-egy szűkebb témával foglalkozik, az utolsó pedig a Mindent bele! című ismétlő fejezet.

Minden almodul egy alapszituációval vagy egy rövid szöveggel indul, melyet 3 gyakorló feladat követ.

A 7. almodul (Mindent bele!) 5 ismétlő feladatával felfrissíthetőek az előző 6 téma legfontosabb szituációi és nyelvtani tudnivalói.

A Mit tudok már magyarul? című rész  egyfajta összegzés és visszajelzés a tanuló számára, ami nemcsak az elsajátított tudásra kérdez rá, de a megtapasztalt élményekre is.

A könyv elsődleges célja, hogy a magyarul tanuló külföldiek minél hamarabb meg merjenek szólalni, és megértessék magukat hétköznapi szituációkban. A magyar nyelvtan alapvető szabályait csupán egyszerűsítve mutatja be. Az egyes fejezeteknél előforduló nyelvtani tudnivalókat számozás jelöli. Amennyiben a tanulónak szüksége van a korábban tanult nyelvtani elemekre, a számozás alapján tudja ezeket megtalálni.

A feladatok megoldása, a fejezetek szójegyzéke a kötet végén található.

Honlapunkon további hasznos és érdekes gyakorló feladatok, játékok várják a magyarul tanulókat.

Bízom benne, hogy a könyv használói a magyar nyelv megismerésével minél hamarabb rengeteg örömöt és élményt szereznek a mindennapi szituációkban!